Sass yazarken kullandığım ve tüm arayüz geliştiricilere kesinlikle tavsiye ettiğim küçük bir programcığı tanıtmak istiyorum çünkü kendisi olmazsa olmaz listemde ilk sıralara girdi.

Hem OS X hem de Windows üzerinde çalışabilen uygulamanın geçtiğimiz Aralık ayında Google Chrome eklentisi bile yayınlandı. Uygulamayı özellik kısıtlamalı olarak bedava kullanabilirsiniz, pro ile gelen FTP üzerinden çalışma, çoklu cihaz üzerinde test gibi özellikleri kullanmak isterseniz $24 gibi küçük bir para ödemeniz gerekiyor.

Ben uzun zamandan beri hem Mac'te hem de Windows'ta ücretsiz versiyonunu kullanıyorum ve tüm ihtiyaçlarımı karşıladı. Ekran görüntülerine geçmeden önce dostumuz neler yapar kısaca bahsetmek istiyorum.

  • LESS, Sass, SCSS, Stylus, Jade, Slim, Coffeescript, LiveScript, Haml, Markdown derleyebilir, üstelik derlenen çıktıyı aynı anda sıkıştırabilirsiniz.
  • JS dosyasında değişiklik yaptığınızda, aynı anda min.js üzerinde de değişiklik yapar.
  • jpg ve png formatındaki görselleri optimize etmenizi sağlar.
  • Kodu yazdığınız yerde canlı olarak tarayıcıda önizleme gösterir.
  • Kendi içinde dahili bir http sunucusu barındırır.

Yukarıda bahsettiğim özellikler free versiyon için geçerlidir, Uygulamaya http://alphapixels.com/prepros/ adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Kendi bilgisayarımdan ekran görüntüleri ile yazımı sonlandırıyorum.

Prepros App

Prepros App

Prepros App

Prepros App

Prepros App

Prepros App