Henüz açılışımızın üzerinden 4,5 ay geçmiş olmasına rağmen (15 Mart 2015) Bodrum Creative’de her şey o kadar güzel gidiyor ki anlatamam. Şimdi geçmişe şöyle bir dönüp bakıyorum da ortağım Can Akman’la birlikte verdiğimiz onca emeğe, uykusuzluğa ve yorgunluğa kesinlikle değdi. Hayatımda her şeyin bu kadar güzel gideceğini bilsem bu işe yıllar önce kalkışırdım ama her işte bir hayır vardır :)

Peki bu 4,5 ay içinde Bodrum Creative’de neler oldu?

5 kurumsal kimlik çalışması ve basımı
16 web sitesi tasarım ve yazılımı
4 fotoğraf çekimi
1 Mobil uygulama tasarımı (yazılım çalışmaları hala sürüyor)
2 web tabanlı kurumsal firma içi kullanılacak yazılım
1 sanat sergisi tanıtım filmi çekimi
2 motion graphic çalışması

Ve şimdi önümüze baktığımda yukarıdakilerin haricinde üzerinde çalıştığımız 12 web sitesi tasarım ve yazılımı, 1 kurumsal kimlik çalışması…

Peki bu kadar işi 4,5 ayda nasıl yaptık?

Bol motivasyon, az uyku, az tatil, günde 1 saat Call Of Duty, ve çokça çalıştık. Hatta öyle çalıştık ki biraz sosyal hayatımızı da ihmal ettik. Hatta Bodrum’da yaşamama rağmen bu yaz sadece 2 kez denize girebildim :)

Bu 4,5 ay içinde o kadar iyi insanlarla tanıştım ki anlatamam. Öyle dostluk ve samimiyetler kurdum ki müşteri ilişkilerinden öte.

İlk önceleri ekibi genişletmeyi düşündük, birkaç iş başvurusu aldık, oturduk değerlendirdik. Aslına bakarsanız ekibi büyütmek çok iyi bir karardı. Sonra üzerine biraz düşündükten sonra kuracağımız ekiple birlikte şu an çalıştığımız ofiste keyif alamayacağımız kanısına vardık. Önümüzdeki yıl daha büyük bir ofis ve daha büyük bir ekiple yolumuza devam etme kararı aldık.

Şu anda Bodrum’da web tasarım, yazılım ve reklam sektöründe çok iyi bir yere geldik diyebilirim. Yola çıkarken kendimizi sadece Bodrumla sınırlamıştık ama kuruluşumuzun üzerinden 1 ay geçmeden başta İstanbul, Diyarbakır, Bursa, Eskişehir, Kocaeli olmak üzere Türkiye'nin birçok yerinden birbirinden iyi firmalarla çalışma fırsatı bulduk. Hatta Türkiye yetmezmiş gibi bir de Kıbrıs ve Singapur gibi ülkelerden de en az bizim kadar işini seven 2 firma ile daha çalıştık.

İnanın bu kadar işin üstesinden gelmeye çalışırken kendi web sitemizdeki referanslarımız bölümünü ve sosyal medya hesaplarımızı bile güncellemeye fırsat bulamadık. Şu an bu yazıyı yazarken baktım blogumda onay bekleyen 37 yorum ve 19 iletişim formu mesajı bulunuyor.

Bu süreçte bana yardım talebi için mail atıp veya sosyal medya hesaplarımdan mesaj gönderip geri dönemediğim arkadaşlarım lütfen kusura bakmayın. Gelen mailler arasında dönemediğim bazı arkadaşlar biraz sövmüş ama olsun :)

Aslında zormuş…

Eskiden işim sadece kod yazmak olduğu için işlerin bu kadar zor ilerlediğini anlayamıyormuşum. Bu işlere kalkışıp firmalaşınca yaptığım iş birden bire 5-6 katına çıktı. Artık sadece kod yazmıyorum. Önce müşterimiz ile ilk tanışma toplantısı, daha sonra teklif hazırlama süreci, daha sonra teklif onay toplantısı, daha sonra ilk sunum, daha sonra revizyon, daha sonra ikinci sunum, daha sonra ikinci revizyon, daha sonra yayın hazırlığı, daha sonra yayına geçiş, daha sonra tahsilat, daha sonra yapılan işin değerlendirme toplantısı, daha sonra revizyon, revizyon, revizyon, revizyon :)

Aslında…

Şunu anladım ki aslında her şey; çok çalışmakta, ısrarcı olmakta, çekinmemekte, istemekte ve bıkmamakta gizli.

Yazacaklarım bu kadar, eğer acele ile yaptığımız iğrenç sitemize bakmak isterseniz http://www.bodrumcreative.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Sadece web sitemiz olsun diye 1 gün içinde tasarlayıp yazdığımız bir site. Geçen hafta ortağım Can firmamız için gece yarısı çok güzel bir tasarım yapmış ama bakalım ne zaman yazıp yayına alabiliriz bilmiyorum :)

NOT 1 : Bu kadar işi tabiki 2 kişi ile yapmadık. Sektörden birbirinden değerli ustalarımızın ve arkadaşlarımızın destekleri ile altından kalktık.

NOT 2 : Bu yazı bana “Sen hala ölmedin mi yea?” veya “Yüzünü gören cennetlik” diyen dostlarıma duyurudur. Bu yazıyı hazırlayıp hepinize tek tek mail atmak isterdim ama buraya yazayım siz birbirinize link gönderirsiniz :)

Aşağıda Bodrum Creative serüvenine başladığımızdan bu yana çektiğim fotoğraflardan birkaçı bulunuyor, ofisin tadilatından tutun da mobilya yerleşimine kadar çektiğim ve seçtiğim kareler :)