Kişisel bilgisayarlarda yılların PC kullanıcısıydım. Cep telefonu ve tablet konusunda uzun zamandan beri tercihim Apple olmuştur. 

Son zamanlarda tüm cesaretimi toplayarak mac kullanmaya karar verdim. Bu kararı vermek benim için hiç te kolay olmadı, acaba mac kullansam rahat çalışabilecek miyim? Windows’tan alışık olduğum programların alternatiflerini bulabilecek miyim? Klavye kısayollarına alışabilecek miyim? gibi kafamda onlarca soru vardı.

Mac Mini

Uzun yıllardan beri mobil ürünlerini kullanıyor olmamdan kaynaklanıyor olsa gerek Apple imzası taşıyan tüm cihazların çoğu kullanıcısı gibi hayranıyım, sanırım bu hayranlık daha ağır bastı ve bir Mac Mini satın aldım.

Aldığım günden bu yana Windows kullanamaz oldum :) İlk zamanlar o küçücük boyuyla yaptıklarına inanmakta güçlük  çekiyor olsanızda kısa bir süre bu şaşkınlığınızı atıyor, ürünün keyfini çıkarıyorsunuz. Yaklaşık 40 saat hiç aralıksız çalışmasına rağman en ufak bir ısınma olmadı, çalıştığı süre boyunca tek bir fan sesi duyamazsınız. O kadar sessiz ki sanki yokmuş gibi. 

OS X İşletim sisteminin konforu ve kullanım kolaylığı da cihazın kalitesine eklenince ortaya muazzam, teknoloji harikası bir cihaz çıkıyor. Kendisi ile aktif olarak 6 aydan beri çaslışıyoruz ve daha performansından hiç ödün vermedi, bunun yerinde 6 aylık bir windows olsaydı şu anda çoktan bana format at diye inlemeye başlamıştı.

Mac Mini

Ürünün tek kötü yanı RAM canavarı olması, benim kullandığım ürün 4 GB’lık RAM’e sahip bir cihaz ve hiç bir uygulama açık değilken sadece işletim sistemi toplamda 2 GB RAM kullanıyor, yakın zamanda 8 veya 16 GB RAM takmayı düşünüyorum. Mac Mini donanımsal değişikliklerin kolay yapılabilmesi için özel bir kasaya sahip, altında bulunan kapağı parmağınızla hafifçe oynatarak RAM, HDD gibi donanımlara kolayca ulaşabiliyor ve değiştirebiliyorsunuz, yazının sonunda bununla ilgili bir video vereceğim.

Aşağıdaki ekran görüntüleri kendi Mac Minime ait görsellerdir.

Mac Mini

Mac Mini

Mac Mini

Mac Mini

Mac Mini

RAM ve HDD Upgrade ile ilgili aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Konu ile ilgili Facebook'taki mesajıma ürünü kullanan dostlarımın yorumları

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=673254126072439

Detaylı Bilgi : http://www.apple.com/tr/mac-mini/