Fikirlerinizden nefret ediyorum. Ama onları savunabilmeniz için hayatımı feda etmeye hazırım. Voltaire

Belkide son zamanlarda duyduğum en etkileyici sözdür bu. İçeriğinde Yukarıdaki söze yer veren İnci sözlük yöneticilerinden Serkan İNCİ ve Umut KULLAR tarafından yazılmış bu kitabı uzun zamandan beri okumak istiyordum. Gecikmeli de olsa sonunda kitap bitti, kitap hakkında kendi görüşlerimi, içinde yer alan ve çok beğendiğim birkaç notu paylaşmak istedim.

Aslında kitabın genelinde kapitalist sistem, televizyon denen kara kutu ve insanların ön yargıları gibi insani olmaktan sıyrılmış her şey güzel bir şekilde eleştirilmiş. Gerek internet ortamında gerek gerçek hayatta yapılan inci sözlük ziyaretlerinin sebeplerini ve bu topluluğun hedeflerini güzel bir şekilde anlatmışlar.

Uzun zamandan beri inci sözlük, inci caps gibi siteleri takip etsem de aslında kitabı okuyana kadar topluluğun felsefesini tam olarak anlayamamışım. Kitabı gecikmeli de olsa okuduğuma çok memnun kaldım, işte kitap içinden hoşuma giden ve aşırdığım birkaç söz...

İnci sözlük insanlığa lanet

"Önemsiz bir insan olarak yalnız olacağıma, sevmediğim ve saygı duyulmadığım bir yerde, sadece ihtiyaçlarım ve komplekslerim uğruna var olabilirim düşüncesiydi belki bu."

"Kendi dünyalarından sözüm ona bizlere verdikleri cezalar onları daha fazla etkisiz kılarken bugün daha fazla özgürlük daha az hiyerarşi diye kafa yoranlar güçlenecektir."

"Fikirlerinin arkasından koşan bir genci ahlaksız etiketiyle tanımlayanların tek derdi bu nesil üzerinde hâkimiyet kuramama durumlarıdır."

"Batılılaşacağız derken dinin sorgulandığı, doğulaşacağız derken rejimin titrediği bir toplumda başarıya aç olan insanları tatmin etmek gerçekten çok zordur."

"Bugünün gençlerini anarşist olarak tanımlayan düşüncenin temeli, insanlardaki özgürlük isteğinin sıfır noktasına indirgenmiş olmasından kaynaklanır."

"Her türlü kapitalist ve bencil yargılayıcı tavırların uydular, kablolar ve beş kuruş etmez paçavra gazeteler ile beyinlere örümcek ağları ördüğü bir zamanda ne kadar düşünce devriminden bahsedebiliriz ki?"

"Günümüz insanı artık Haklı ya da Mutlu olabilme seçenekleri arasında gözü kapalı Mutlu olmayı seçmektedir."