Aslında yazacağım tavsiyelerin sadece arayüz geliştiriciler için değil tüm meslek grupları ve branşları için son derece önemli olduğunu düşünüyorum fakat ana başlıkları detaylandırırken arayüz geliştiriciler için püf noktaları vereceğim. 

Yazılım dünyası gün geçtikçe büyüyor, her geçen gün yeni araçlar, frameworkler, trendler ve daha fazlası, bir noktadan sonra güncel kalamazsak ve takip edemezsek bittiğimizin resmidir. Peki nasıl güncel kalabiliriz? Daha doğrusu benim güncel kalabilmek için takip ettiğim kaynaklar, yararlandığım servisler neler, kısaca bunlardan bahsedeceğim.

Blog Takibi ve RSS

Okuduğunuz makalenin belkide temelini bu başlık oluşturuyor, benim için en önemli maddelerden birisi. Bu yazıyı yazarken tarayıcımın yer imlerine ve kullandığım RSS servisine şöyle bir baktım da yerli ve yabancı olmak üzere toplamda günlük olarak okuduğum 54 blog (sadece mesleki olanlar) varmış. Tüm bu listemin tamamına gözatmam toplamda 1 - 1,5 saatimi alıyor ama iş hayatımı da olumlu yönde etkiliyor.

RSS için son zamanlarda çok popüler olan feedly kullanıyorum. Bilgisayarımda, akıllı telefonumda ve tabletimde tüm RSS feedlerimi okuyabiliyor, favori listelerimi oluşturuyor ve notlar alabiliyorum. 

Sosyal Medya Grupları

Facebook, Google+ ve FriendFeed üzerinden mesleki grup ve sayfa abonelikleri ile herşeyi takip etmiş oluyorum, bilgi paylaşımında bulunuyorum, yardım alıyor ve yardım ediyorum. Bu ve bunun gibi platformlarda aktif olan en az 10 - 15 grup/topluluk takip etmenizi tavsiye ederim.

Forum / Topluluk

Aslında topluluk forumları insanların gözünde ne kadar eski kaldıysa da hala birçok forumdan yenilikleri takip edip tartışabiliyorum, bence bu konu da en az blog kadar önemli bir konu. Piyasa da popüler olan yerli/yabancı birçok foruma günlük göz gezdiririm.

Forum takibi için mobil platformlarda Tapatalk uygulamasından yararlanıyorum ve şiddetle tavsiye ediyorum.

Grafik Tasarım Portfolio Servis ve Siteleri

Her ne kadar da grafik tasarım konusunda kendimi beceriksiz hissetsem de göz aşinalığım çok iyidir. Günlük olarak dribbble, behance gibi sitelerde surf yapar ve bol bol favori listeleri oluştururum.

Front-End Developer Portfolio Siteleri

Bu başlığa yazacak birşey yok, sadece takip ettiğim siteleri yazmam yeterli, uzun zamandan beri yakından takip etmeme rağmen bu servislere işten güçten fırsat bulup henüz 1 satır bile kod yazmışlığım yok ama ilerleyen günlerde aktif olmayı planlıyorum.

codepen.io

cssdeck.com

thecodeplayer.com

github.com

koding.com

Maillist Abonelikleri

Hoşuma giden birçok projenin maillist sistemine katılır günde en az 20-30 mail alır ve okurum.

Son söz.

Yukarıda bahsettiğim tüm başlıkların tamamı aslında takip etmekten başka yapabileceğiniz fazla birşey olmadığını anlatıyor. Belki de aşağıdaki söz tüm yazıyı özetliyor.

Okumaktan edindiğim biricik fayda, bilgisizliğimi gittikçe daha iyi görmek olmuştur. DESCARTES