Merhaba arkadaşlar, biliyorsunuz ki son günlerde insanlar SEO ile yatıp SEO ile kalkıyor, bu işin olmazsa olmazlarından birisi de keywords. Sayfanıza keywords seçerken dikkat etmemiz gereken en önemli şey seçtiğimiz kelime ya da kelimelerin sayfa içeriğimize uygun olmasıdır.

Mesela sizin bebek çorabı satılan sayfanız için seçtiğiniz kelimeler puset, bebek arabası, tulum vs gibi ise yapılacak hataların en kötüsünü yapmışsınızdır, bunun yerine insanların "çorap" kelimesini ararken kuracakları cümleye başka hangi kelimeleri dahil edeceklerini düşünüp ona uygun kelimeler seçmelisiniz, örneğin 0-6 ay çorap, kız çorabı, erkek çorabı, pamuklu çorap vs gibi kelimeler seçmeniz daha sağlıklı olacaktır.

İşte bizi tüm bunlardan kurtaracak bir google servisi var! "Google Arama Trendleri" yazdığınız bir kelimeyi daha önce hangi kelime kombinasyonları ile, hangi konumdan, hangi tarihler arasında aranmış gibi bilgileri veriyor.

Örnek olarak "Laptop" kelimesine baktığımda Türkiye nin en çok Çanakkale ilinden arandığını görüyorum, bu da bana "Laptop un fiyatı bu sadece Çanakkale ye kargo bedava" diyebilmemi sağlıyor. İyi çalışmalar dilerim...